Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП підтримує запровадження електронних трудових книжок, але з перехідним періодом

Реклама

Вища рада правосуддя надала консультативний висновок до законопроектів щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі (реєстр. №№ 2686 і 2687), внесених на розгляд Верховної Ради у порядку законодавчої ініціативи Кабінетом Міністрів. З усіма законопроектами можна ознайомитись в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Про це йдеться в рішенні ВРП від 11 лютого 2020 року № 383/0/15-20 "Про надання консультативного висновку до законопроектів № 2686, № 2687", з повним текстом якого зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Законопроектом № 2686 запропоновано внести зміни до КЗпП, Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, законів "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", "Про Вищу раду правосуддя" та деяких інших законодавчих актів щодо запровадження ведення трудових книжок в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Передбачено врегулювання механізму накопичення, обробки та використання такої інформації, зокрема для підтвердження наявного стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій та інших цілей, встановлених законодавством, для доступу до цієї інформації особи, якої вона стосується, а також за її згодою - третіх осіб.

Запропоновано внести зміни до статті 8 Закону про Вищу раду правосуддя та виключити з переліку документів, які подаються кандидатом на посаду члена ВРП для участі у процедурі обрання (призначення) членів ВРП, копію трудової книжки.

Законопроектом № 2687 передбачено внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" шляхом виключення словосполучення "трудова книжка" з переліків документів, які подаються кандидатами на посаду судді та кандидатами на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Вища рада правосуддя пропонує у законопроектах № 2686 (у частині внесення змін до Закону про ВРП) та № 2687 застосувати перехідний період - для підтвердження відомостей щодо трудової діяльності кандидатами на посаду члена ВРП, судді та члена ВККС до завершення включення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відомостей про трудову діяльність.

ВРП у межах компетенції підтримує зазначені законопроекти за умови врахування наданих пропозицій.

Поставивши закони, які хочуть змінити, на контроль в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, ви дізнаєтесь про нові правила, як тільки вони набудуть чинності. Переконатись у зручності сервісу можна, замовивши тестовий доступ.

ЮРЛІГА детально проаналізувала зазначені законопроекти.

Читайте також:

Введено електронний облік трудової діяльності

Верховна Рада скасовує для ФОП книгу обліку доходів

Пропонований Закон про працю: що хочуть змінити

Поновлення на роботі: що може змінитися

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини