Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновникам хочуть обмежити зарплати

Реклама

Група народних депутатів від ВО "Батьківщина" пропонує обмежити максимальний розмір зарплати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, держслужбовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету.

Законопроект № 2798 щодо внесення відповідних змін до Закону про оплату праці було зареєстровано в Парламенті 23 січня.

Законопроектом запропоновано доповнити Закон про оплату праці новою статтею, згідно з якою максимальний розмір зарплати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету, а також визначається відповідно до Митного кодексу, законів "Про державну службу", "Про прокуратуру", "Про статус народного депутата України", "Про Національний банк України", "Про Кабінет Міністрів України", "Про дипломатичну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про судову експертизу", "Про судоустрій і статус суддів", Постанови Верховної Ради від 13 жовтня 1995 року "Про затвердження Положення про помічника-консультанта народного депутата України", не може перевищувати десяти мінімальних зарплат.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту, зараз керівники державних органів і підприємств публічного права отримують зарплати навіть значно більші, ніж отримують керівники аналогічних підприємств і державних органів у країнах - членах ЄС. Водночас рядові працівники цих самих суб'єктів господарювання отримують заробітну плату, навпаки, значно меншу, ніж рядові працівники аналогічних підприємств у країнах - членах ЄС. Тож проект має на меті розв'язати цю ситуацію.

Актуальний розмір мінімальної зарплати у 2020 році можна дізнатися у відповідному довіднику із модуля "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Зауважте, що вже відомі посадові оклади держслужбовців - 2020.

ЮРЛІГА зібрала для вас найважливіше, що необхідно знати в частині перезавантаження держслужби:

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини