Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про тимчасові слідчі комісії з пропозиціями Президента

Реклама

Сьогодні, 19 грудня, було прийнято Закон (проект № 1098 (восьме скликання) - 0978) "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" з пропозиціями Президента. 337 голосами "за" Закон прийнято в цілому з урахуванням пропозицій Президента.

Нагадаємо, Президент 23 вересня 2019 року ветував зазначений Закон.

З аргументами Президента та передісторією можна ознайомитися тут.

У прийнятому Законі враховані 9 з 10 пропозицій Глави держави, за винятком пропозиції № 4 стосовно норм Закону, згідно з якими постанова Верховної Ради про створення тимчасової спеціальної комісії має відповідати вимогам, передбаченим Законом для постанови про утворення тимчасової слідчої комісії, оскільки статтею 89 Конституції визначено різні цілі для утворення парламентом тимчасових спеціальних і тимчасових слідчих комісій.

Зауважимо, що саме таке рішення і пропонував Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.

З повним текстом Закону після його офіційного опублікування можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. До речі, до 28 грудня придбати ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна за дуже привабливою ціною - з новорічними знижками до -40 %. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини