Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон про участь місцевих організацій партій у місцевих виборах

15 листопада 2019, 11:58
3314
0
Реклама

Сьогодні, 15 листопада, набрав чинності Закон № 250-IX "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві вибори" щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах". Закон офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 14 листопада.

У Законі "Про місцеві вибори" законодавчо врегульовано процедуру ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах.

Установлено, що висування кандидатів у депутати та на посаду сільського, селищного, міського голови, старости місцевою організацією партії відбувається на підставі зазначеного Закону, статуту політичної партії за рішенням вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних виборах або за рішенням керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних позачергових, повторних, проміжних, додаткових, перших виборах, прийнятого після початку виборчого процесу відповідних виборів.

Якщо політична партія прийняла рішення про участь її місцевих організацій у виборах депутатів ВР АР Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад, виборах міських голів, у такому рішенні також зазначаються найменування центрального керівного органу партії, який погоджуватиме рішення зборів (конференції) місцевої організації партії про висування кандидатів у депутати, кандидата на посаду міського голови від місцевої організації партії відповідно до вимог цього Закону, а також прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності) керівників партії, уповноважених посвідчувати своїм підписом копії рішень зборів (конференції) місцевої організації партії про висування кандидатів у депутати, кандидата на посаду міського голови від місцевої організації партії.

Копія рішення вищого керівного або керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних виборах, засвідчена підписом керівника та печаткою партії, разом з копією статуту партії, засвідченою безоплатно Мін'юстом, після оголошення про початок виборчого процесу, але не пізніш як за 35 днів до дня голосування подається до ЦВК.

Районна у місті організація партії, а в разі відсутності такої в структурі політичної партії - обласна або республіканська в АР Крим організація політичної партії згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм може висунути виборчий список кандидатів у депутати відповідної районної в місті ради (із закріпленням не більше ніж по одному кандидату в депутати у територіальному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідної районної в місті ради).

З текстом прийнятого Закону можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся в зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини