Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть забезпечити адвокатам безперешкодний доступ до підзахисних

Реклама

На засіданні 29 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2063 щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист.

В КПК пропонується встановити, що затриманий має право на зустріч без обмеження в часі та кількості з захисником, законним представником одразу на вимогу в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні в будь-який час за власною ініціативою та/або ініціативою захисника, законного представника.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190415_grafk-vikhdnikh-na-zimov-svyata

Зустріч має відбуватись з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування. Після першого допиту забезпечується право на побачення без обмеження їх кількості й тривалості в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні.

Законний представник має право на невідкладну зустріч з підозрюваним, обвинуваченим за власною ініціативою та/або ініціативою підзахисного без обмеження часу та кількості будь-коли з 7 до 20 години.

Захисник має право брати участь у проведенні допиту та інших процесуальних діях, що проводяться за участю підозрюваного, обвинуваченого, до першого допиту підозрюваного мати з ним конфіденційні зустрічі без дозволу слідчого, прокурора, суду, а після першого допиту - такі ж зустрічі без обмеження у кількості та тривалості в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні. Зустріч з захисником є конфіденційною, аудіо та відео фіксація зустрічі, присутність на зустрічі інших осіб можлива виключно з письмової згоди захисника та підозрюваного, обвинуваченого, засудженого.

Письмова відмова засудженого від зустрічі не є підставою для недопуску адвоката.

Крім того, захисник має бути належним чином проінформований про зміну правового, процесуального статусу свого підзахисного, зміну його місця перебування.

Хід розгляду Верховною Радою цієї ініціативи зручно відстежувати в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь, скориставшись тестовим доступом.

Як вже писала ЮРЛІГА, прокурора зобов'яжуть письмово повідомити адвоката про нові обставини злочину, які стали підставою для зміни обвинувачення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини