Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр юстиції поверне скаргу антирейдерській комісії, якщо та неповно вивчила обставини захоплення

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189342_zasdannya-antireydersko-koms-fksuvatimut-na-vdeo

Мін'юст оновив Положення про Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Відповідний наказ № 3069/5 від 2 жовтня 2019 року міністерство зареєструвало на наступний день.

Міністр юстиції України, його перший заступник або заступник Міністра з питань державної реєстрації зможуть повернути скаргу на повторний розгляд комісії з мотивів невідповідності висновку вимогам законодавства та/або якщо комісія не дослідила обставини скарги в повному обсязі. За потреби повторний розгляд відбуватиметься з повторним викликом сторін.

За результатами повторного розгляду подаватиметься новий висновок, у якому враховуються або відхиляються зауваження Міністра юстиції, його першого заступника або заступника Міністра з питань державної реєстрації з відповідним обґрунтуванням.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Аби незаконні дії не вчинили щодо вашого майна і не довелося звертатися за захистом своїх прав, варто скористатися сервісом SMS-Маяк. SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав, адже фактор часу тут є чи не найважливішим. Від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить ймовірність повернення вкраденого.

Інноваційний сервіс SMS-Маяк попередить фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно і власників про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв.

Сервіс SMS-Маяк Земля дасть можливість отримувати повідомлення про будь-які реєстраційні дії щодо земельних ділянок на ранніх стадіях; повідомить про факт подання, суть заяви на зміну статусу ділянки, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу. Робота сервісу вимагає автентифікації за допомогою ЕЦП.

Сервіс SMS-Маяк Іпотека дасть змогу іпотекодержателю відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкта нерухомого майна, який передано йому в іпотеку. Завдяки сервісу іпотекодержатель зможе отримувати повідомлення про будь-які можливі реєстраційні дії стосовно об'єктів, поставлених на моніторинг, ще на стадії подання заяви та до прийняття відповідного рішення реєстратором. Сервіс повідомить користувача не про реєстраційну дію, що вже сталася, а про факт подання заяви щодо об'єкта іпотеки, поставленого на моніторинг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини