Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Великої Палати не можна буде передати справу, якщо вже є висновок щодо юрисдикції: ініціатива Президента

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188851_zelenskiy-reformu-sudovu-sistemu-po-svomu

Президент пропонує змінити підстави передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та строки повернення адміністративних справ.

Законопроектом № 1026 вносяться зміни до процесуальних кодексів, згідно з якими справа не може бути передана на розгляд Великої Палати, якщо:

1) учасник справи, який оскаржує судове рішення, при розгляді справи в судах першої чи апеляційної інстанції не заявляв про порушення правил предметної чи суб'єктної юрисдикції;

2) скаржник не обґрунтував порушення судом правил предметної чи суб'єктної юрисдикції наявністю судових рішень Верховного Суду у складі колегії суддів (палати, об'єднаної палати) іншого касаційного суду у справі з подібною підставою та предметом позову у подібних правовідносинах;

3) Велика Палата вже викладала у своїй постанові висновок щодо питання предметної чи суб'єктної юрисдикції спору у подібних правовідносинах.

Відстежувати позиції Великої Палати зручно у системі аналізу судових рішень VERDICTUM: достатньо поставити тему на контроль і референт формуватиме добірку рішень, які вас цікавлять. Спробуйте, скориставшись тестовим доступом.

Додатково у Кодексі адміністративного судочинства визначається, що після закінчення апеляційного провадження матеріали справи, крім тих, що зберігаються виключно в електронній формі, у п'ятиденний строк повертаються до суду першої інстанції, який її розглядав, якщо інше не випливає із судового рішення суду апеляційної інстанції. Після закінчення касаційного провадження матеріали повертаються до першої інстанції у десятиденний строк (якщо інше не випливає із судового рішення касації).

У разі прийняття Закон набуде чинності з дня, наступного за опублікуванням.

Як вже писала ЮРЛІГА, Президент пропонує скасувати адвокатську монополію, реорганізувати органи суддівського самоврядування та реформувати прокуратуру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини