Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про засідання Дисциплінарної комісії приватного виконавця повідомлять рекомендованим поштовим відправленням

Реклама

Мін'юст актуалізував Положення про Дисциплінарну комісію приватних виконавців.

Відповідний наказ № 1922/5 від 21 червня 2019 року міністерство зареєструвало 24 червня.

Зміни стосуються, зокрема, способу повідомлення приватного виконавця, щодо якого внесено подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності, про дату, час і місце проведення засідання Дисциплінарної комісії.

Визначено, що з дня набрання чинності відповідним наказом такого приватного виконавця повідомлять про дату, час і місце проведення засідання не пізніше ніж за 10 днів до проведення засідання Дисциплінарної комісії рекомендованим поштовим відправленням. Зараз повідомляють рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Як раніше писала ЮРЛІГА, дисциплінарну комісію приватних виконавців оберуть на два роки.

Нагадаємо, до складу Дисциплінарної комісії входять 9 членів, 4 із яких призначаються Мін'юстом, у тому числі Міністр або заступник Міністра, 4 з'їздом приватних виконавців України та 1 Радою суддів України. Ця комісія розглядає подання Мін'юсту, Ради приватних виконавців України про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності; у разі надходження скарг на діяльність приватних виконавців направляє їх на перевірку Мін'юсту чи Раді приватних виконавців України; приймає рішення на підставі подання Мін'юсту чи Ради приватних виконавців України про застосування до приватного виконавця дисциплінарного стягнення.

Дізнатися про те, хто такий приватний виконавець сьогодні, доступі до професії., відмінності в роботі приватних і державних виконавців, можна з однойменного матеріалу аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН. Про судові рішення, примусове виконання яких не може здійснювати приватний виконавець, можна дізнатися із однойменної ситуації для юриста.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини