Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісія Президента відібрала кандидатів в судді ЄСПЛ

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187718_oprilyudneno-spisok-bazhayuchikh-stati-suddeyu-spl-vd-ukrani

Комісія для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, створена Володимиром Зеленським, рекомендує для обрання трьох кандидатів:

1. БОЙЧЕНКО Олена Віталіївна

2. ГНАТОВСЬКИЙ Микола Миколайович

3. ПУШКАР Павло Валентинович

Про це повідомляється на сайті Президента.

Співбесіди з кандидатами, які були допущені до участі у конкурсі та взяли участь у тестуванні щодо визначення рівня володіння офіційними мовами Ради Європи, проводились 25-26 липня.

Список відібраних кандидатів надіслано до Міністерства закордонних справ України для подальшого внесення в установленому порядку до Ради Європи.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко сформував комісію з відбору судді до ЄСПЛ та змінив вимоги до кандидатів 4 квітня. Але вже 10 червня новий Президент Володимир Зеленський оголосив свій конкурс з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ, ліквідувавши конкурсну комісію Порошенка та створивши свою у складі Михайла Буроменського, Тимура Короткого, Наталії Кузнєцової, Михайла Микієвича, Тетяни Сироїд) .

Строк повноважень Анни Юдковської як судді ЄСПЛ спливає 14 червня 2019 року. Уряд України мав подати список з трьох кандидатів до 6 грудня 2018 року.

До складу ЄСПЛ входить по одному судді від кожного з 47 держав, які ратифікували Конвенцію про захист прав людини і основних свобод. Судді п'яти секцій формують палати (по сім суддів у кожній), а також засідають в форматі Палати (17 суддів). Євросуд обирає двох заступників голови, кожен з яких одночасно є головою відповідної секції. Суддів обирають делегати Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини