Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня збільшено оклади працівників державних нотаріальних контор та архівів

Реклама

Уряд змінив умови оплати праці працівників державних нотаріальних контор та архівів.

Відповідну постанову № 539 було прийнято на засіданні Кабміну 26 червня.

Зазначені зміни внесено у додаток до урядової постанови від 11 вересня 2007 р. № 1123.

Згідно зі схемою посадових окладів працівників державних нотаріальних контор та державних нотаріальних архівів, затвердженою постановою № 1123 (редакція від 21 лютого 2017 року), місячні посадові оклади становили: у завідувача державної нотаріальної контори, державного нотаріального архіву - 4000 грн.; у заступника завідувача державної нотаріальної контори, державного нотаріального архіву - 3900 грн.; у державного нотаріуса - 3200 грн.; у консультанта - 2649 грн.; в оператора комп'ютерного набору I категорії, діловода - 2049 грн.; в оператора комп'ютерного набору II категорії, архіваріуса - 1895 грн.

З 1 липня посадовий оклад завідувача державної нотаріальної контори, державного нотаріального архіву визначено в розмірі 5600 грн.; його заступника - 5500 грн. Посадовий оклад державного нотаріуса становитиме 4900 грн., консультанта - 3810 грн.

Уряд установив місячний посадовий оклад для оператора комп'ютерного набору I категорії, діловода у розмірі 3590 грн.; для оператора комп'ютерного набору II категорії, архіваріуса - 3490 грн.

Постанова набрала чинності з 1 липня 2019 року, але не раніше дня її офіційного опублікування (27 червня її опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» № 120).

Як раніше писала ЮРЛІГА, хоча Президент і скасував Указ, плата за вчинення нотаріальних дій не може бути менша за державне мито.

Про організацію діяльності державних нотаріальних контор можна дізнатися із однойменної ситуації для юриста із ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Шаблон повідомлення для внесення відомостей про державні нотаріальні контори та архіви до Єдиного реєстру нотаріусів можна знайти в модулі "Типові договори та шаблони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини