Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З Днем Конституції України!

Реклама

Верховна Рада від імені Українського народу - громадян всіх національностей, 28 червня 1996 року прийняла Конституцію - Основний Закон України.

З цієї визначної дати минуло вже 23 роки.

За цей час парламенти різних скликань змінювали Конституцію 6 разів. Зміни 2004 року були визнані неконституційними у зв'язку з порушенням процедури їх прийняття.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184256_u-konstituts-propisano-kurs-na-nato-nabuv-chinnost-zakon

Останні зміни були внесені навіть до преамбули: нинішній Парламент уточнив, що Конституція була прийнята не тільки через піклування про зміцнення громадянської злагоди на землі України, а й на підтвердження європейської ідентичності Українського народу і незворотності європейського та євроатлантичного курсу нашої держави.

Незмінним є те, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та місцевого самоврядування.

Про особливе місце народу в Україні нам нещодавно нагадав Конституційний Суд, віддавши на розсуд громадянам розв'язання конституційного конфлікту між Верховною Радою та Президентом (який її розпустив). Народ вирішить конфлікт між своїми представниками на виборах до Парламенту 21 липня.

Ну а сьогодні, 28 червня, вітаємо вас з черговою річницею прийняття Конституції!

Пам'ятайте про свої права та обов'язки. Наполегливо обстоюйте перші та виконуйте другі!

ЮРЛІГА інформаційно завжди прийде на допомогу!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини