Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При сільрадах можна створити комісію з визначення збитків власникам землі

Реклама

Уряд уніс зміни до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам з метою посилення матеріальної спроможності територіальних громад і забезпечення повсюдності юрисдикції органів місцевого самоврядування на відповідній території.

Відповідну постанову № 522 було прийнято на урядовому засіданні 19 червня 2019 року.

Зокрема, надається можливість створювати комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі не лише при виконавчих комітетах міських (містах обласного значення) рад, а й при інших міських, сільських і селищних радах.

Очікується, що це сприятиме зміцненню матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування та надасть можливість удосконалити ведення самоврядного контролю на всіх територіях.

Як наслідок, здійснення функції контролю за використанням та охороною земель забезпечить отримання додаткових надходжень до місцевих бюджетів у вигляді відшкодування збитків (неодержаних доходів).

Нагадуємо вам, що уберегтися від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини