Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземцям, які захищали Україну, полегшать отримання громадянства

Реклама

Сьогодні, 6 червня, ухвалено Закон щодо правового статусу іноземців і осіб без громадянства, які приймали участь в захисті територіальної цілісності України (проект № 3433) .

У Законі "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" уточнено, що іноземці і апатриди, які надавали практичну допомогу підрозділам, стримуючим озброєну агресію, також приймають участь в захисті територіальної цілісності і недоторканності України.

Ці особи визнаються такими, що знаходяться на території України на законних підставах і отримають можливість оформити вид на тимчасове проживання на час захисту України.

У Законі "Про громадянство України" визначений спрощений порядок прийняття в громадянство України вказаних осіб.

Доказом участі іноземця або особи без громадянства в захисті територіальної цілісності і недоторканості України є:

1) довідка центрального органу виконавчої влади і військового управління, в підпорядкуванні якого знаходяться ВСУ, або центрального органу виконавчої влади, в підпорядкуванні якого знаходяться інші створені військові формування, що беруть участь в ООС, або командира підрозділу, задіяного в проведенні ООС;

2) рішення суду, що набрало законної сили, яким встановлено факт участі іноземця чи особи без громадянства у захисті України.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини