Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ресторани заплатять за музику новій організації

Реклама

За повідомленням прес-служби Мінекономрозвитку, міністерство в рамках реформування системи колективного управління для ефективного збирання та розподілу винагороди на користь митців завершило перший етап акредитації організацій у сфері розширеного колективного управління.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183975_organzats-kolektivnogo-upravlnnya-akreditu-komsya-pri-mnekonomrozvitku

Комісія з акредитації організації колективного управління у складі представників міжнародних організацій у сфері авторського права і суміжних прав, громадських об'єднань, що представляють правовласників і користувачів, та посадових осіб Мінекономрозвитку, Мінкульту, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, за результатами відкритого конкурсу відібрала перші дві організації, які збиратимуть винагороду у відповідних сферах колективного управління.

Так, громадська спілка «Українська ліга авторських та суміжних прав» отримала ексклюзивне право збирати винагороду (роялті) за звучання звукозаписів пісень у закладах індустрії гостинності - готелях, кафе, ресторанах та в інших закладах HoReCa - Hotel, Restaurant, Cafe/Catering («готель-ресторан-кафе»).

Також громадська спілка «Український музичний альянс» отримала право на збір винагороди за сповіщення звукозаписів телерадіоорганізаціями, провайдерами програмної послуги, онлайн-мовниками та іншими особами, що здійснюють публічне мовлення.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183216_mnekonomrozvitku-vestime-restr-organzatsy-kolektivnogo-upravlnnya

Зібрані цими організаціями колективного управління кошти в подальшому розподілятимуться між виконавцями, виробниками фонограм та відеограм за прозорими процедурами.

Відповідні рішення Комісії з акредитації затверджено наказами Мінекономрозвитку.

Як раніше писала ЮРЛІГА, організації колективного управління повинні пройти реєстрацію за новою процедурою.

Нагадуємо вам, що перш ніж укласти договір з ОКУ, її статус можна перевірити в системі перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT.

Принагідно зауважимо, що за допомогою Patentbot можна онлайн реєструвати торговельні марки в Україні, ЄС і США. Така реєстрація здійснюється цілодобово. Ознайомитися із сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини