Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для отримання свідоцтва інспектора з органічного виробництва треба скласти іспит

24 квітня 2019, 10:38
236
0
Автор:
Реклама

Мінагрополітики визначило новий порядок підтвердження спеціальних знань інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції у сфері органічного виробництва.

Вимоги до кандидата на посаду інспектора та опис процедури квафілікаційного іспиту затверджено наказом Мінагрополітики від 19 березня 2019 року № 143, який набув чинності 9 квітня 2019 року.

Для отримання свідоцтва інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції кандидат повинен відповідати таким вимогам:

- мати, як мінімум, перший (бакалаврський) рівень аграрної освіти, досвід роботи в аграрній сфері та/або сфері харчової (переробної) промисловості не менше трьох років; а також спеціальні знання у сфері органічного виробництва;

- мати перший (бакалаврський) рівень освіти, досвід роботи в аграрній сфері та/або сфері харчової чи переробної промисловості не менше п'яти років та спеціальні знання у сфері органічного виробництва.

Спеціальні знання інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції у сфері органічного виробництва підтверджуються шляхом складання кваліфікаційного іспиту.

Визначено певні заборони щодо зайняття посади інспектора. Ним не може бути фізична особа, яка перебуває на державній службі, у трудових та/або цивільно-правових відносинах з операторами та/або з органами виконавчої влади, що здійснюють державне управління та регулювання у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Екзаменаційні білети Комісія формує окремо на кожен кваліфікаційний іспит шляхом генерування в довільній формі з переліку затверджених питань.

Згідно з порядку кожен екзаменаційний білет має містити по два питання, спрямованих на:

- перевірку теоретичних знань загальних вимог законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;

- перевірку теоретичних знань та умінь щодо проведення перевірки виробництва та/або обігу органічної продукції (два питання з кожної галузі у сфері органічного виробництва, в яких особа претендує проводити перевірки).

Іспит вважається складеним, якщо за надані відповіді виставлено 60 і більше відсотків максимальної суми балів.

Результати кваліфікаційного іспиту Комісія оприлюднює на офіційному веб-сайті Мінагрополітики не пізніше наступного робочого дня після видання наказу.

Рішення Комісії може бути оскаржене до Мінагрополітики або в судовому порядку.

Свідоцтво інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції голова Комісії видає не пізніше 15 робочих днів з дати проведення кваліфікаційного іспиту. Воно є безстроковим. Інспектори зобов'язані не рідше одного разу на три роки підвищувати свою кваліфікацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини