Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогам, які навчатимуть дітей за кордоном українською, покриють вартість страхового поліса та оплатять проїзд

Реклама

Уряд затвердив Порядок направлення педагогічних працівників для роботи у закладах загальної середньої освіти за кордоном, в яких предмети викладаються українською мовою.

Таке рішення було прийнято на урядовому засіданні 3 квітня 2019 року і закріплено постановою № 294.

Документ визначає, зокрема, умови направлення вчителів для роботи у закладах загальної середньої освіти за кордоном, в яких предмети (предмет) викладаються українською мовою, а також їх оплати праці, оренди житла та тривалість їх роботи у зазначених закладах.

Педагоги направлятимуться для роботи в закладах загальної середньої освіти за кордоном відповідно до офіційних запитів від відповідальних органів іноземних держав, у яких такі заклади функціонують.

МОН згідно з отриманими офіційними запитами проводитиме конкурс з відбору педагогічних працівників, яких направлять для роботи в зазначених закладах.

Педпрацівники, які направляються для роботи у закладі загальної середньої освіти за кордоном, укладатимуть договір із загальноосвітнім навчальним закладом I - III ступеня "Міжнародна українська школа", що належить до сфери управління МОН, на строк не більше ніж 2 навчальні роки.

Дія трудового договору за згодою сторін може бути продовжена на наступні 2 навчальні роки.

Тривалість роботи педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти за кордоном не може перевищувати 4 навчальних років.

Зарплата педагогічному працівникові становить 2 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року в іноземній державі, до якої він направляється.

Також педпрацівнику виплачуватимуть матеріальну допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки в розмірі зарплати; нададуть одноразову грошову допомогу в розмірі 2 зарплат.

Педпрацівнику оплатять проїзд до закладу загальної середньої освіти за кордоном та повернення назад в Україну, перевезення багажу за наявності підтвердних документів; покриють вартість страхового поліса; компенсують витрати на оренду житлового приміщення та/або оплату вартості комунальних послуг, пов'язаних з орендою житлового приміщення в іноземній державі перебування, що оплачуються в розмірі 15 % граничної норми витрат на оренду житлового приміщення за добу, встановленої для відповідної іноземної держави.

Компенсацію витрат на оренду житлового приміщення та/або оплату вартості комунальних послуг виплачуватимуть 1 раз на місяць разом із зарплатою.

За педагогічними працівниками, направленими для роботи у заклади загальної середньої освіти за кордоном, зберігається основне місце роботи, а період роботи зарахують до стажу роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини