Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обраний новий голова ЄСПЛ

Реклама

Європейський суд з прав людини обрав Ліноса-Олександра Сициліаноса (суддю від Греції) на посаду Голови Суду.

Вибори відбулись 1 квітня. Новий голова Суду приступить до виконання повноважень з 5 травня. З його біографією можна ознайомитись тут.

Будучи віце-президентом Суду з 1 травня 2017 року, Лінос-Олександр Сициліанос змінить Гвідо Раймонді, термін повноважень якого закінчується 4 травня 2019 року.

Також 1 квітня було обрано нового віце-президента - суддю Роберта Спано, і нову голову Секції - Ксенію Туркович. Вони почнуть виконувати свої обов'язки 5 травня 2019 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/154067_sudya-ot-ukrainy-izbrana-glavoy-sektsii-espch

Нагадаємо, що головою секції ЄСПЛ у 2016 році була обрана суддя від України Анна Юдківська.

Строк повноважень А Юдковської як судді ЄСПЛ спливає 14 червня 2019 року. Уряд України мав подати список з трьох кандидатів до 6 грудня 2018 року.

До складу ЄСПЛ входить по одному судді від кожного з 47 держав, які ратифікували Конвенцію про захист прав людини і основних свобод. Судді п'яти секцій формують палати (по сім суддів у кожній), а також засідають в форматі Палати (17 суддів). Євросуд обирає двох заступників голови, кожен з яких одночасно є головою відповідної секції. Суддів обирають делегати Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини