Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено правила надання послуги з постачання теплової енергії

26 березня 2019, 14:19
3358
0
Реклама

Мінрегіон пропонує для обговорення проект Правил надання послуги з постачання теплової енергії та проекти типових договорів на постачання теплової енергії різним категоріям споживачів. Відповідний проект постанови Кабміну оприлюднений на сайті Міністерства.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/170557_nabuv-chinnost-zakon-pro-vdstrochennya-reformi-zhkg

Правила визначають вимоги до якості послуги з постачання теплової енергії, одиниці виміру спожитої теплової енергії та порядок оплати послуги.

Послуги надаватимуться виключно на договірних засадах. Договори заключаються відповідно до типових договорів про надання послуги.

Передбачається заключення як колективних так і індивідуальних договорів.

Колективний договір може бути укладений за умови обладнання багатоквартирного будинку вузлом (вузлами) обліку, який забезпечує загальний облік споживання послуги у будинку.

Обов'язок щодо забезпечення готовності до надання послуги внутрішньобудинкових систем покладається на власника такої будівлі (співвласників багатоквартирного будинку), якщо цей обов'язок не покладено на управителя, виконавця за індивідуальним договором (із здійсненням обслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкової системи теплопостачання) чи іншу особу відповідно до договору.

Відключення будинку від централізованого постачання теплової енергії здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку у порядку, встановленому законодавством.

Не допускається примусове відокремлення (відключення) від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води власників квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, у багатоквартирних будинках у разі відокремлення (відключення) від цих мереж інших власників квартир та нежитлових приміщень.

Виконавець періодично, не менше одного разу на рік проводить контрольне зняття показань лічильників у присутності споживача або його представника. Результати контрольного зняття є підставою для здійснення перерозподілу обсягу спожитої послуги та проведення перерахунку із споживачем.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183534_platu-za-komunaln-poslugi-rozdlyat-na-uskh-meshkantsv-nezalezhno-vd-nayavnost-u-nikh-lchilnikv

Плата за послугу розраховується виходячи з розміру затвердженого тарифу та обсягу спожитої послуги, визначеного відповідно до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої Мінрегіоном.

Плата за індивідуальним договором (із здійсненням обслуговування і ремонту внутрішньобудинкової системи теплопостачання) складається з: плати за послугу, плати за абонентське обслуговування, плати за обслуговування, поточний ремонт внутрішньобудинкової системи теплопостачання багатоквартирного будинку.

Абонплата та плата за обслуговування здійснюється щомісячно протягом року.

Оплата послуг здійснюється не пізніше останнього дня місяця, що настає за розрахунковим, якщо інший порядок та строки не визначені договором.

Споживач не звільняється від оплати послуги, отриманої ним до укладення відповідного договору або у разі самовільного відключення (відокремлення) об'єкта від мереж централізованого опалення (теплопостачання).

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/166061_prinyat-zakon-o-zhk-uslugakh

У разі несвоєчасної оплати послуг споживачу нараховується пеня в розмірі, встановленому договором, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Пеня не нараховується при наявності заборгованості держави за призначені населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживачів заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином

Виконавець комунальної послуги має право обмежити (припинити) надання відповідної послуги у разі непогашення в повному обсязі заборгованості протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця.

Зауваження та пропозиції до проекту можуть надсилатися електронною та звичайною поштою до 7 квітня 2019 року на адресу: 03150, м. Київ, вул. Ділова, 24, (Департамент систем життезабезпечення та житлової політики, тел. 207-18-29; BolieikoVO@minregion.gov.ua).

Найбільш обговорювані проекти нормативних актів, а також всі законопроекти доступні в ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини