Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На 78 посад у ВС претендують 189 кандидатів: ВККС оприлюднить фінальний рейтинг

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183285_konkursi-u-verkhovniy-ta-vishchiy-antikoruptsyniy-sudi-menshe-slv-blshe-dla

У ВККС повідомили, що під час дослідження досьє та співбесід з кандидатами у Верховний Суд 46 із 235 не підтвердили здатності здійснювати правосуддя. Таким чином, зі 189 кандидатів буде сформовано рейтинг до найвищої судової інстанції України.

За підсумками проведених співбесід, а також пленарних засідань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за участі Громадської ради доброчесності, які тривали з 30 січня до 26 лютого 2019 року, 46 кандидатів припинили участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду, за 39-ма з яких ГРД надала висновки.

Загалом до Комісії від ГРД надійшло 72 висновки:

  • щодо кандидатів до Касаційного цивільного суду 16 висновків, 9 з яких підтримано Комісією;

  • щодо кандидатів до Касаційного кримінального суду 14 висновків, 8 з яких підтримано Комісією;

  • щодо кандидатів до Касаційного адміністративного суду 21 висновок, 12 з яких підтримано Комісією;

  • щодо кандидатів до Касаційного господарського суду 20 висновків, 10 з яких підтримано Комісією;

  • щодо одного кандидата висновок скасовано самою ГРД.

Отже, під час останнього етапу конкурсу ВККС визнала такими, що не підтвердили здатності здійснювати правосуддя та припинили участь у конкурсі, 7 кандидатів, доброчесність яких не викликала питань у громадськості.

Cпівбесіди проводили чотири колегії ВККС відповідно до спеціалізацій касаційних судів у складі Верховного Суду: цивільний, господарський, кримінальний та адміністративний. На співбесіді розглядався висновок або інформація від Громадської ради доброчесності стосовно кандидата. Для голосування у пленарному складі, тобто у повному складі, Комісія досліджувала інформацію з досьє, висновку ГРД та отримувала пояснення кандидата.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/173058_podatsya-v-verkhovnyy-i-antikorruptsionnyy-sudy-mozhno-do-14-sentyabrya-obyavlen-konkurs

Нагадаємо, що 2 серпня 2018 року оголошено другий конкурс до Верховного Суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. У складенні анонімного тестування взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання - 316. За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини