Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запускається реєстр імпортозаміщення та кооперації в оборонці

Реклама

Уряд затвердив Порядок формування і ведення Державного реєстру імпортозаміщення та кооперації в оборонно-промисловому комплексі.

Відповідну постанову № 127 було прийнято на урядовому засіданні 30 січня 2019 року.

Реєстр веcтиметься з метою оптимізації процедур імпортозаміщення та сприяння розвитку кооперації підприємств та організацій в оборонно-промисловому комплексі та буде єдиною базою даних виробників і користувачів продукції оборонного призначення, поставки якої на територію України повністю або частково зупинено.

Діяльність, пов'язана з формуванням і веденням Реєстру, провадитиметься з додержанням вимог законодавства про державну таємницю та доступ до публічної інформації.

Вестиме Реєстр Мінекономрозвитку. Ведення Реєстру передбачатиме внесення до нього та надання з нього відомостей; оновлення інформації, що міститься в Реєстрі.

Суб'єкти господарювання для включення до Реєстру подаватимуть Мінекономрозвитку за встановленою ним формою такі відомості:

назва продукції оборонного призначення;

позначення продукції відповідно до нормативних документів та/або стандартів;

код продукції згідно з Національним класифікатором ДК 020:2016;

код продукції згідно з УКТЗЕД;

перелік нормативних документів та/або стандартів, що визначають основні вимоги до продукції;

дані щодо належності продукції до кінцевого зразка озброєння або військової техніки із зазначенням повної назви відповідного зразка (характеристика продукції);

найменування суб'єкта господарювання та його код згідно з ЄДРПОУ;

найменування структурного підрозділу суб'єкта господарювання, відповідального за подання інформації до Реєстру та її актуалізацію;

контактні дані суб'єкта господарювання;

орієнтовна щомісячна та щорічна потреба суб'єкта господарювання в продукції або орієнтовний річний обсяг виготовлення продукції таким суб'єктом;

одиниця виміру продукції;

відомості щодо відповідного іноземного аналога або опис технічних особливостей продукції вітчизняного виробництва, який сприятиме її виготовленню за кордоном.

Відомості подаватимуть Мінекономрозвитку разом із супровідним листом, підписаним уповноваженою особою суб'єкта господарювання.

Відомості до Реєстру вноситиме Мінекономрозвитку протягом 7 робочих днів з дня їх отриманн. Для отримання відомостей з Реєстру суб'єкт господарювання звертатиметься з письмовим запитом до Мінекономрозвитку, яке протягом 7 робочих днів з дня отримання запиту надасть у письмовій формі суб'єкту господарювання запитувані відомості.

Формування і ведення Державного реєстру імпортозаміщення та кооперації в оборонно-промисловому комплексі здійснюватиметься в межах передбачених у державному бюджеті для Мінекономрозвитку на відповідний рік призначень.

Крім того, ведення реєстру сприятиме розвитку кооперації підприємств та організацій в оборонно-промисловому комплексі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини