Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як перевіряти дотримання правил благоустрою територій

Реклама

Діють критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері благоустрою населених пунктів, затверджені постановою Кабміну від 13 лютого № 97.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183531_tarif-na-obslugovuvannya-budinkv--pribudinkovo-teritor-v-kiv-znizheno-cherez-sud

До видів діяльності у сфері благоустрою відносять утримання: територій парків, рекреаційних зон, садів, скверів та майданчиків; пам'яток культурної та історичної спадщини; майданів, площ, бульварів, проспектів; вулиць, доріг, провулків, узвозів, проїздів, пішохідних та велосипедних доріжок; територій пляжів; утримання прибудинкових територій; будівель та споруд інженерного захисту територій; підприємств, установ, організацій та закріплених за ними територій на умовах договору та ін.

В залежності від цих критеріїв визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) місцевими державними адміністраціями. З планами перевірок органів держконтролю можна ознайомитись у модулі "Мистецтво оборони" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Ступінь ризику у сфері благоустрою визначається за критеріями:

- розподіл за видом господарської діяльності суб'єктів господарювання у сфері благоустрою населених пунктів;

- наявність порушень вимог законодавства у сфері благоустрою населених пунктів;

- настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності (ушкодження здоров'я, смерть, руйнування будівель та зелених насаджень).

Залежно від кількості набраних балів суб'єктів господарювання відносять до високого ступеня ризику (перевіряють не частіше ніж один раз на два роки); до середнього (перевіряють не частіше ніж один раз на 3 роки); до незначного (перевіряють не частіше ніж один раз на 5 років).

Якщо протягом тривалого часу порушень не виявлено, періодичність перевірок збільшується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини