Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На автомобілі, які пройшли техконтроль, клеїтимуть мітки

Реклама

З 1 травня паперовий бланк протоколу видаватиметься у комплекті з самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації.

Таке нововведення передбачене постановою Кабміну від 23 січня 2019 № 46.

Власник транспортного засобу повинен буде закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла, з внутрішнього боку.

Протоколи перевірки технічного стану авто, які були видані до набуття чинності цією постановою, дійсні до закінчення строку їх дії.

Зазначимо, обов'язковий техконтроль проводиться для вантажних автомобілів, автобусів, таксі, спецтранспорту для перевезення небезпечних вантажів, а також комерційного транспорту. Карта суб'єктів обов'язкового техконтролю доступна на сайті ГСЦ МВС.

Також уточнюється процедура фотофіксації процесу техконтролю. Обов'язково фоторгафується передня та ліва або права частини транспортного засобу, перевірка включених фар ближнього світла та протитуманних фар (за наявності), перевірка гальмівної системи методом стендових випробувань і загального вигляду транспортного засобу на гальмівному стенді, номерного знаку та увімкнених сигналів гальмування і показники одометра.

Крім того, розширено обсяги перевірки технічного стану транспортного засобу і коди оцінки його невідповідності. Зокрема, додатково перевірять конструкцію та укомплектованість учбового транспортного засобу, зокрема, транспортних засобів, призначених для підготовки водіїв з числа осіб з інвалідністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини