Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємства відзвітують про фінанси в електронному вигляді

Реклама

11 січня Мінекономрозвитку разом із Мінфіном прийняли спільний наказ щодо запуску єдиної бази автоматизованого збору, аналізу та зведення фінансових звітів, а також інформації про фіскальні ризики державних підприємств в електронному вигляді. Ця ініціатива спростить для органів управління процедуру збору та аналізу звітності держпідприємств, її узагальнення та подання до Мінекономрозвитку та Мінфіну, а також зробить зручним для громадськості використання агрегованої фінансової інформації державних підприємств.

Одному органу управління держпідприємствами підпорядковується від 1 до 324 підприємств. До уповноваженого органу управління подається: фінансова звітність - квартальна та річна, інформація щодо ефективності управління державною власністю (моніторинг), фінансові плани та звіти про їх виконання, стратегічні плани, інвестиційні плани, окремі звіти на вимогу уповноваженого органу управління. Згідно з чинним законодавством всі плани та звіти держпідприємств надаються в паперовому вигляді.

Відмова від паперового документообігу на користь електронного, а також автоматизований процес збору звітності вже в готовому електронному вигляді дасть можливість Мінекономрозвитку та іншим органам управління держпідприємствами вивільнити додаткові ресурси, зекономити час для аналізу даних звітів та ефективності використання державної власності замість їхньої звичайної механічної обробки.

Мінекономрозвитку та Мінфін пропонують застосовувати єдині формати файлів звітів для уніфікації даних із них, електронний цифровий підпис для посвідчення джерела, а також систему контролю заповнення документів.

Втілення цього проекту дасть можливість оперативніше проводити моніторинг фінансово-господарської діяльності держпідприємств і виявляти фіскальні ризики для ефективнішого управління державним майном.

Публічний портал, на якому відображатимуться агреговані результати діяльності держпідприємств в електронному вигляді, буде запущено в роботу вже у 2019 році.

Принагідно нагадаємо, що знайти всі форми та бланки, які використовуватимуть держпідприємства під час подання звітності, можна в модулі "Форми та бланки". Для того щоб ознайомитися з можливостями і наповненням ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" детальніше, скористайтеся тестом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини