Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особи, які претендують на посаду держреєстратора, повинні пройти сертифікацію

4 січня 2019, 13:41
2097
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції затвердило зразок та опис сертифіката про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації.

Відповідний наказ від 29 грудня 2018 року № 4145/5 Мін'юст зареєстрував того ж дня.

Відповідно до п. 16 Порядку реалізації експериментального проекту з організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та/або державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, особи, які правильно відповіли на 75 % тестових завдань, вважаються такими, що успішно пройшли автоматизоване анонімне тестування. Таким особам видається сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації, зразок та опис якого затверджуються Мін'юстом.

Такий сертифікат є обов'язковим документом для призначення особи на відповідну посаду / укладення трудового договору із суб'єктом державної реєстрації з метою виконання функції державних реєстраторів, а також для відновлення державному реєстратору доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації має вигляд аркуша формату А5 (210 х 148 мм), що виготовляється із спеціального тонованого паперу блакитного кольору.

Текст друкується українською мовою.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадуємо, що поставити на контроль інформацію про об'єкт нерухомості можна за допомогою зручного сервісу SMS-маяк від ЛІГА ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини