Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З нового року до аптек можна повертати ліки та медвироби неналежної якості

29 грудня 2018, 11:00
1097
0
Автор:
Реклама

МОЗ роз'яснило деякі аспекти повернення ліків і медвиробів до аптек з 1 січня 2019 року. У міністерстві зазначили, що повертати можна лише лікарські засоби та медичні вироби неналежної якості. Для цього необхідно пред'явити розрахунковий документ на їхнє придбання. У такому випадку споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний.

З 1 січня набуває чинності Закон від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів".

Він, зокрема, вносить зміни до вимог споживача щодо лікарських засобів і виробів медичного призначення.

МОЗ звертає увагу, що факт неналежної якості підтверджується такими документами:

- висновок щодо якості лікарських засобів, виданий підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженою лабораторією;

- розпорядження Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Щоби убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, у міністерстві рекомендують перевіряти сайт Держлікслужби та переконатися, що придбані препарати не заборонені. Також у МОЗ нагадали, що на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини