Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Всеукраїнський тиждень права призначено на грудень

28 вересня 2018, 17:34
360
0
Автор:
Реклама

Уряд схвалив План заходів з проведення Всеукраїнського тижня права у 2018 році.

Відповідне розпорядження № 681-р прийнято на урядовому засіданні 26 вересня для координації міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних і Київської міської держадміністрацій у проведенні зазначених заходів. Їм доручено розробити до 1 жовтня 2018 р. галузеві та регіональні плани заходів з участі у проведенні у 2018 році Всеукраїнського тижня права.

Всеукраїнський тиждень права проведуть 10 - 14 грудня.

Передбачені розпорядженням заходи приурочено до річниці прийняття Загальної декларації прав людини та спрямовано на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації та захисту.

План передбачає організувати і провести у школах «Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення зазначеної декларації, на якому висвітлити питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності її прав, основних механізмів їх захисту. Крім того, заплановано провести виховні уроки для дітей різного віку задля запобігання дискримінації та насильству в школі.

Також згідно з документом в закладах освіти та культури, військових частинах відбудуться науково-практичні семінари, бесіди, зустрічі за круглим столом, екскурсії, майстер-класи, правові конкурси, ігри, змагання тощо.

В установах виконання покарань буде проведено лекції та бесіди з питань реалізації і захисту прав людини.

Планується проведення Міжнародного правничого конкурсу імені В. М. Корецького.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини