Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи треба безробітним щомісячно платити ЄСВ після призначення субсидії?

27 вересня 2018, 12:00
1983
10
Автор:
Реклама

Для призначення субсидії безробітному ЄСВ потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за яких беруться доходи для розрахунку розміру субсидії. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Тобто для «зимової» субсидії соціальний внесок має бути сплачено за будь-які три місяці 1 - 2 кварталів 2018 року до моменту подання документів до управління соцзахисту.

Якщо вас змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, посилайтеся на статтю 10 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Вона гарантує право на одноразову сплату ЄСВ.

І якщо ви подали заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, орган доходів і зборів у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви зобов'язаний укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду, і цей період зараховується громадянам до страхового стажу.

Нагадаємо, наразі дізнатися розмір субсидії можна онлайн, усна відмова від надання субсидії є незаконною, а в субсидії не відмовлять, якщо дохід менше 3723 грн.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал в Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини