Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермерське господарство може стати основою аграрного устрою України

20 вересня 2018, 14:12
298
1
Автор:
Реклама

Верховна Рада включила до порядку денного сесії ВР восьмого скликання законопроект № 6236 про внесення змін до Конституції України щдо реалізації прав українських громадян на землю.

Відповідну постанову ВР прийнято на засіданні 20 вересня.

Законопроект направлено до Конституційного Суду України для одержання висновку щодо його відповідності вимогам статей 157 та 158 Конституцій України.

Проект змін до Конституції ініціювали 174 народні депутати. Законопроектом пропонується доповнити статтю 41 Конституції України новою частиною наступного змісту: "Основою аграрного устрою України є фермерське господарство".

Передбачається, що ухвалення законопроекту сприятиме збереженню власності на землю в руках широких кіл громадян України, передусім тих, які проживають в сільській місцевості, підвищенню добробуту сільського населення, забезпеченню сталого розвитку сільських територій, розбудові ефективного агропромислового комплексу, забезпеченню громадянського миру та соціальної злагоди, а також захисту національних інтересів та безпеки держави.

Нагадаємо, сьогодні ВР також направила до Конституційного Суду президентський законопроект щодо курсу України на членство у ЄС та НАТО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини