Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Основні ризики в ЗЕД-контрактах і шляхи їх мінімізації

13 вересня 2018, 14:27
747
0
Автор:
Реклама

Якщо в правочині є ризик, врахуйте це, складаючи договір.

Карл Фельзенфельд. Спрощення мови та юридичні форми для споживачів

(In a business transaction, if a risk can be perceived draft for it.

By Carl Felsenfeld. Language Simplification And Consumer Legal Forms)

Питання керування й мінімізації ризиків під час укладання ЗЕД-контрактів таке ж старе, як і власне явище договору загалом. Кожна із сторін прагне отримати максимум економічної вигоди та при цьому мінімізувати будь-які ризики розірвання чи порушення умов контракту, його анулювання, визнання правочину недійсним у майбутньому або втрати репутації через неблагонадійність контрагента.

У цьому багато важить спільна робота над контрактом як юристів, так і інших фахівців (менеджерів, фінансистів, маркетологів). Їхня плідна співпраця значно зменшить імовірність виникнення якихось проблем у майбутньому.

Якщо робота за зовнішньоекономічними контрактами є основним напрямом компанії, слід виробити певну систему роботи над таким видом контракту. На практиці це, насамперед, прописані правила та кроки кожного відділу (фахівця) з моменту початку переговорів з іноземним контрагентом до моменту повного виконання контракту. У цих правилах також слід прописати сферу відповідальності кожного фахівця та правила контролю за супроводом роботи з контрактом. Така система допоможе класифікувати ризики й розподілити роботу щодо їх мінімізації між фахівцями.

Ризики, пов'язані із ЗЕД-контрактами, прийнято класифікувати в розрізі середовища виникнення, території виникнення, сфери виявлення та можливості контролю й передбачення. А втім, повний перелік їх може бути необмежений.

Зауважимо, у всіх наведених вище ризиках є сфера відповідальності юриста.

Розібратися у найрозповсюдженіших ризиках, практичних методах їх мінімізації та ролі юриста у цьому процесі, ви зможете прочитавши матеріал ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням.

Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцінить увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини