Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національну економіку планують зробити більш екологічною

19 липня 2018, 17:28
156
0
Автор:
Реклама

Зменшення обcягу викидів парникових газів, відмова від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії покликані перевести економіку України на модель низьковуглецевого розвитку.

18 липня 2018 року Кабмін прийняв Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року - стратегічний документ, що передбачає зазначені заходи.

За словами Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, після протокольного рішення про підтримку пропозиції Мінприроди Стратегію буде направлено до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату для прийняття її на міжнародному рівні.

«Цей документ передбачає скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій в усіх секторах економіки», - зауважив Міністр.

Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року розроблено на виконання міжнародних зобов'язань України згідно з Паризькою угодою. Паризька угода - ця угода у рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Вона має змінити Кіотський протокол.

Положення та показники Стратегії переглядатимуться кожні 5 років з урахуванням національних обставин і можливостей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини