Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Впроваджується електронна взаємодія державних реєстрів

30 травня 2018, 10:00
294
0
Автор:
Реклама

Визначено механізм організації взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

Відповідний Порядок затверджено постановою Кабміну від 10 травня 2018 року № 357, яка набула чинності 29 травня 2018 року.

Так, для організації такої взаємодії суб'єкти владних повноважень реєструються в Національному реєстрі електронних інформаційних ресурсів. Державне агентство з питань електронного урядування створює у реєстрі особисті кабінети таких суб'єктів із розміщеними в них формами заявок постачальника і отримувача.

Обмін інформацією відбувається після заповнення та узгодження відповідних заявок, накладення електронних цифрових підписів на договір про інформаційну взаємодію керівників або уповноважених осіб агентства, постачальника і отримувача.

Також Перелік пріоритетних державних електронних інформаційних ресурсів для запровадження електронної взаємодії поповнено:

- Державним реєстром виборців;

- Державним реєстром обтяжень рухомого майна;

- Державним реєстр фізичних осіб-платників податків;

- Єдиною державною електронною базою з питань освіти;

- Єдиним державним автоматизованим реєстром осіб, які мають право на пільги;

- Єдиною інформаційною системою МВС;

- Єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів;

- Єдиним реєстром об'єктів державної власності.

Зокрема, до 20 вересня 2018 року Мінюст забезпечить реєстрацію у такій електронній системі Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Фонд держмайна здійснить таку реєстрацію Єдиного реєстру об'єктів державної власності до 21 грудня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини