Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Вже може застосовуватися особливий строк ввезення товарів для переробки суднобудівниками

29 травня 2018, 12:00
214
0
Автор:
Реклама

Якщо зовнішньоекономічний договір, на підставі якого здійснюватиметься переробка, передбачає ввезення товарів з метою переробки окремими партіями впродовж певного періоду часу на однакових умовах дозвіл видається на об'єм товарів і термін, визначені в зовнішньоекономічному договорі, а для підприємств суднобудівельної промисловості (в межах класу 30.11 груп 30.1 розділу 30 класу 33.15 груп 33.1 розділу 33 КВЕД ДК 009: 2010) загальний термін переробки не може перевищувати 730 днів.

Це передбачено Законом № 2321 - VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо збереження і розвитку вітчизняної суднобудівної промисловості", який набув чинності 26 травня.

Таким чином встановлений особливий термін в 730 днів безмитного ввезення імпортної продукції підприємствами суднобудівельної промисловості для її переробки на території України. Це дозволяє ввозити необхідні комплектуючі для будівництва, ремонту і модернізації суден.

Очікується, що Закон сприятиме розвитку водного транспорту, суднобудівельної і судноремонтної галузі шляхом збільшення її конкурентоспроможності на зовнішньому ринку, а також забезпечить сприятливі умови для створення нових робочих місць в галузі, внаслідок збільшення кількості замовлень на суднобудування і судноремонт.

До приведення законодавства у відповідність з цим Законом інші законодавчі і підзаконні нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить йому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини