Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР змінює правила виплати дивідендів

10 травня 2018, 12:30
376
0
Автор:
Реклама

НКЦПФР оновила ряд документів з питань здійснення депозитарної і клірингової діяльності.

Відповідні зміни затверджені Комісією і будуть направлені до Мін'юсту для проходження державної реєстрації.

Уточнені вимоги по виплаті акціонерним товариством дивідендів. Зокрема, публичні акціонерні товариства, щодо акцій яких здійснено публічну пропозицію і акції яких допущені до торгів на фондовій біржі, а також банк зобов'язуються сплачувати дивіденди виключно через депозитарну систему України.

Інші акціонерні товариства зможуть обирати на загальних зборах акціонерів один з двох способів виплати дивідендів - безпосередньо акціонерам або через депозитарну систему. Уточнено, що виплата дивідендів власникам акцій одного типу і класу повинна відбуватися пропорційно кількості цінних паперів, що належать їм, а умови виплати дивідендів мають бути однакові для усіх власників акцій одного типу і класу.

Також істотні зміни внесено у Порядок направлення акціонерним товариством повідомлень акціонерів через депозитарну систему України. Документом врегульовано процедуру направлення акціонерам повідомлень через депозитарну систему України у разі скликання позачергових загальних зборів акціонерами (акціонером), які на день подачі вимоги про скликання позачергових загальних зборів є власниками 10 і більше відсотків голосуючих акцій товариства.

Крім того, у новій редакції викладено Положення про глобальний сертифікат і тимчасовий глобальний сертифікат, оскільки запроваджуються норми щодо оформлення емітентом глобального і тимчасового глобального сертифікату у формі електронного документа у порядку, встановленому внутрішніми документами Центрального депозитарію.

У деякі документи внесено зміни, якими упорядковується механізм забезпечення виконання емітентом, Центральним депозитарієм і депозитарними установами вимог, згідно яких акції акціонерних товариств, що належать юридичній особі, яка перебуває під контролем такого акціонерного товариства, не враховуються при визначенні кворуму загальних зборів і не надають права участі у голосуванні на загальних зборах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини