Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільговикам сплатять як мінімум 30 поїздок

26 березня 2018, 13:21
227
2
Автор:
Реклама

Осоьам, які мають пільги по оплаті проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських і приміських маршрутах, встановлено соціальну норма у мінімальній кількості 30 поїздок в місяць.

Державні соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування встановлені постановою Кабміну від 14 березня 2018 року № 196.

З урахуванням цієї норми пільги надаватимуться в готівковій формі у разі ухвалення такого рішення органами місцевого самоврядування.

Органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення про збільшення кількості поїздок для окремих категорій осіб, що мають право на пільги.

Крім того, Порядком надання пільг встановлено, що у разі неприйняття органом місцевого самоврядування рішення про надання пільг у готівковій формі пільги продовжують надаватися у безготівковій формі.

Розмір щомісячної готівкової виплати визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті в області (м. Києві) на 30 поїздок.

Для осіб, які мають право на пільги по оплаті проїзду транспортом загального користування на міжміських маршрутахрозмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20 %.

Щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю (крім дітей до шести років) здійснюється у подвійному розмірі.

Для осіб з інвалідністю I, II групи і дітей з інвалідністю (крім дітей до 6 років), що навчаються в установах загальної середньої, професійної і вищої освіти або які проходять реабілітацію, розмір щомісячної готівкової виплати додатково збільшується вдвічі.

Нагадаємо, Кабмін затвердив порядок надання пільг у готівковій формі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини