Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися правила роботи автоперевізників

20 березня 2018, 10:35
345
1
Автор:
Реклама

Оновлено Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Зокрема, врегульовано взаємовідносини між автостанціями і автомобільними перевізниками в частині запровадження договірних відносин щодо надання (отримання) автостанційних послуг. Також спрощено правила відкриття нових автобусних станцій та зменшено надмірне державне регулювання їх фінансово-господарської діяльності.

Рішення про відкриття або закриття автостанції приймається її власником з обов'язковим інформуванням органу місцевого самоврядування. Організація роботи автостанції покладається на її власника. Власники автостанцій також несуть відповідальність за якість і безпеку послуг, що надаються, пасажирам і автоперевізникам, доступність, технічний і санітарно-гігієнічний стан будівель, споруд, устаткування і території автостанції.

Графік роботи автостанцій встановлюється власником автостанції з урахуванням пасажиропотоку і повинен забезпечити можливість своєчасного продажу квитків пасажирам і відправлення автобусів.

З Правил виключено вимоги щодо відстані між місцями зупинки автобуса на міських маршрутах (400 - 600 м в межах багатоповерхової забудови і 600 - 800 м - в межах одно- і двоповерхової забудови). Тепер же місця зупинки автобуса, що здійснює перевезення в звичайному режимі руху на міському маршруті, встановлюються організатором перевезень з урахуванням ПДД.

Уточнено вимоги до розміщення інформації про рух автобусів на зупинках. Інформація має бути надрукована на матеріалах з матовою поверхнею чітким шрифтом з висотою букв не менше 15 міліметрів, на контрастному фоні (на жовтому або білому фоні - чорний або темно-синій шрифти) і знаходитися на висоті 1600 міліметрів від підлоги.

Інформація, що розміщується на автобусах і в салонах автобусів, має відповідати потребам пасажирів з порушенням зору (зокрема друкуватися збільшеним шрифтом).

Автобуси також мають бути пристосовані до потреб людей з інвалідністю. До 31 грудня 2019 року на маршрутах має бути до 35 % автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю і інших маломобільних груп населення, а з 1 січня 2020 року - до 50 %.

Крім того, встановлені особливості замовлення таксі за допомогою дистанційних засобів зв'язку для осіб з порушеннями слуху. Перевізник повинен забезпечити організацію надання своїх послуг шляхом відправки смс-повідомлення або забезпечення доступу до інформації (за наявності) відповідно до Технічних вимог на створення (модернізацію) офіційних сайтів, що стосуються доступу до них користувачів з порушеннями зору і слуху.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 7 лютого 2018 року № 181, яка набула чинності 17 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини