Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Племінних і товарних свиней ідентифікуватимуть бирками нового зразку

3 березня 2018, 15:29
822
0
Автор:
Реклама

Мінагрополітики затвердив Порядок ідентифікації та реєстрації свиней.

Так, змінено вимоги до здійснення ідентифікації та реєстрації свиней, оформлення і видачі ідентифікаційних документів, реєстрації господарств, переміщення свиней.

Цей Порядок є обов'язковим для всіх юридичних і фізичних осіб, що займаються розведенням та утриманням свиней, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують їх виставки.

Ідентифікацію свиней у господарстві юридичної особи проводить власник (утримувач) самостійно або відповідальна особа і використовує отримані матеріали (бирки та бланки реєстраційних документів) виключно для ідентифікації свиней, що йому належать.

Ідентифікацію свиней у господарстві фізичної особи проводить власник (утримувач) самостійно або Адміністратор Реєстру тварин.

Ідентифікацію приплоду, отриманого від племінних і товарних свиней, здійснюють за допомогою бирок відповідного зразка з індивідуальним ідентифікаційним номером, які прикріплюються не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство. Приплід від племінних свиней ідентифікується бирками на кожне вухо тварини, а приплід від товарних свиней - однією биркою на одне вухо.

Ідентифікаційний номер, нанесений на бирці для приплоду, отриманого від племінних свиней, складається з 13 символів, від товарних свиней - з 9 символів (раніше складався з 10 символів).

Офіційний колір бирки для ідентифікації племінних свиней, яких утримують і розводять юридичні особи, та товарних свиней, яких утримують і розводять фізичні особи, - жовтий. Офіційний колір бирки товарних свиней, яких утримують та розводять юридичні особи - зелений. Раніше був один колір для ідентифікації свиней - жовтий.

Облік тварин ведуть юридичні та фізичні особи шляхом подання Адміністратору Реєстру тварин даних щодо народження, надходження нових тварин до господарства, їх переміщення, забою, утилізації, загибелі, падежу тварин для реєстрації.

Реєстраційне свідоцтво свиней є обов'язковим документом, який має супроводжувати племінних свиней під час їх переміщення, крім випадків, коли перше переміщення тварини здійснюється з метою її забою (утилізації) або експорту.

Для його власник заповнює та надсилає до Адміністратора Реєстру тварин замовлення на видачу реєстраційних свідоцтв свиней на племінних тварин, яких уже ідентифіковано та зареєстровано в Реєстрі.

У разі забою ідентифікованої тварини власник (утримувач) або відповідальна особа (м'ясокомбінату, бойні чи господарства утримання) вносить до ідентифікаційного документа дату та причину забою, знімає з тварини бирки і протягом п'яти робочих днів від дати її забою надсилає засвідчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини ідентифікаційний документ до Адміністратора Реєстру тварин для внесення до Реєстру відповідної інформації.

Бланки реєстраційних свідоцтв свиней, замовлення на їх видачу, реєстраційних карток господарств, відомостей свиней, карток свиней, відомостей переміщення тварин, бирки для ідентифікації племінних свиней, виготовлені до набрання чинності цим наказом, застосовуються до повного їх використання.

Відповідні зміни передбачені наказом Мінагрополітики від 1 грудня 2017 року № 639, який вступив в чинності 2 березня 2018 року.

Одночасно втратило чинність Положення про ідентифікацію та реєстрацію свиней 2004 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини