Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інженерам-землевпорядникам можуть дозволити заповнювати земельний кадастр

26 лютого 2018, 16:41
985
0
Автор:
Реклама

Кабмін пропонує надати сертифікованим інженерам-землевпорядникам повноваження з реєстрації заяви в електронній формі про внесення відомостей щодо земельної ділянки в Державний земельний кадастр.

У такому разі підставою для внесення відомостей в кадастр являється електронний документ, на який накладений електронний цифровий підпис інженера.

Після внесення відомостей в кадастр сертифікований інженер-землевпорядник подає документацію по землеустрою одночасно Державному кадастровому реєстраторові і Державному фонду документації з землеустрою протягом 10 робочих днів з дня:

- затвердження документації із землеустрою, - якщо документація підлягає твердженню органом виконавчої влади, органом місцевого самоврядування або замовником такої документації;

- внесення відомостей в Державний земельний кадастр - якщо документація із землеустрою не затверджується.

Крім того, пропонується передбачити постійний моніторинг внесення відомостей у Державний земельний кадастр державними кадастровими реєстраторами і сертифікованими інженерами-землевпорядниками. Моніторинг здійснюється Державною службою України з питань геодезії, картографії і кадастру з метою виявлення порушень державної реєстрації земельних ділянок.

Це передбачено урядовим законопроектом № 8049 "Про внесення змін до Закону "Про Державний земельний кадастр" щодо розширення переліку осіб, що здійснюють внесення відомостей в Державний земельний кадастр і надання відповідної інформації з нього".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини