Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Держстандарт початкової освіти

22 лютого 2018, 09:09
1699
0
Автор:
Реклама

Затверджено Державний стандарт початкової освіти, за яким першокласники почнуть навчатися з 1 вересня 2018 року.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич зазначила, що робота над стандартом тривала 2 роки. Було використано досвід 7 країн - Фінляндії, Сінгапуру, Ірландії, Шотландії, Франції, Канади і Польщі.

Держстандарт визначає загальні та обов'язкові результати навчання за 9 галузями: культурно-літературною, математичною, природною, технологічною, інформативною, соціальною та здоров'язберігаючою, фізкультурною, цивільною і історичною, художньою.

Обов'язкові результати повинні показувати, що дитина повинна вміти, знати, розуміти після кожного з двох циклів навчання в початковій школі (після 2-го і 4-го класу).

Наприклад, обов'язковий результат навчання «Здійснює обчислення зручним для себе способом в навчальних ситуаціях, зокрема під час гри» виражатиметься в таких очікуваних результатах:

- оперує числами в межах 100, вирішуючи різні життєві проблеми (шукає номер квартири (будинку), місця в кінотеатрі, у вагоні потягу, автобусі, літаку, номер кабінету в різних установах, номер телефону тощо);

- обчислює суму (додає), різницю (віднімає), добуток (множить), частину (ділить зручним для себе способом в межах 100, у тому числі користуючись предметами або засобами, що їх замінють);

- знаходить значення математичних виразів;

- обчислює значення виразів зі змінною;

- застосовує різні способи виконання арифметичних дій з числами (складання, віднімання, множення, ділення) при вирішенні завдань і конкретних життєвих проблем, описаних в математичних завданнях.

За стандартом початкової освіти першокласники почнуть навчатися з 1 вересня 2018 року. Стандарт базової школи повинен стартувати з 1 вересня 2022 року, а старшої школи - з 1 вересня 2027.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини