Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топографо-геодезичну діяльність планують врегулювати новим Законом

23 січня 2018, 10:30
816
0
Автор:
Реклама

Держгеокадастр розробив проект нової редакції Закону «Про топографо-геодезичнy і картографічну діяльність».

Документ підготовлено з метою гармонізації українського законодавства у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності з європейським, а також адаптації до стандартів ISO за якістю і форматом обміну геопросторовими даними.

Державну геодезичну мережу та систему відліку планують модернізувати відповідно до вимог Європейського Союзу. Зокрема, проектом передбачено, що топографо-геодезичні і картографічні роботи здійснюються із застосуванням міжнародних, державних та місцевих систем геодезичного відліку. Державну систему геодезичного відліку та порядок використання міжнародних систем встановить Кабмін.

Також заплановано створення таких державних фондів геопросторових даних:

- Державний фонд геопросторових даних України;

- фонд геопросторових даних Міністерства оборони України;

- відомчі фонди геопросторових даних.

Геодезичні, супутникові, нівелірні та гравіметричні дані, отримані в результаті геодезичної і картографічної діяльності, вноситимуться до банку геодезичних даних.

Крім того, проектом врегульовано порядок сертифікації інженерів-геодезистів, реєстрації апаратури супутникових радіонавігаційних систем, а також питання саморегулювання у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності та інше.

Відповідний проект Закону «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність» оприлюднено Держгеокадастром 18 січня для громадського обговорення. Зауваження і пропозиції до проекту приймаються протягом місяця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини