Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обвинувальний акт щодо суддів, затриманих на хабарі Холодницькому, спрямовано до суду

11 січня 2018, 17:37
1015
0
Автор:
Реклама

11 січня 2018 року прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України затверджено обвинувальний акт, який спрямовано до суду для розгляду по суті відносно двох суддів Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, викритих минулого року на вимаганні і отриманні неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що бажаючи отримати від підсудного 30 тис. доларів США, співучасники отримали частину цієї суми (16 тис. доларів), після чого були затримані детективами НАБУ і працівниками Служби безпеки України.

Гроші судді вимагали як за винесення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудної, так і за вплив на уповноважених прокурорів з метою зміни ними обвинувачення в суді, що стало б передумовою для виголошення вироку із звільненням особи від відбування покарання з випробуванням або прийняття постанови про закриття кримінальної справи у зв'язку з закінченням строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, саме за закриття зазначеного кримінального провадження один з обвинувачених разом з головою цього суду намагалися у вересні 2017 року дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, після чого були затримані «на гарячому» в його службовому кабінеті.

Крім того, за твердженнями слідства, одна з обвинувачених кілька разів «замовляла» у знайомих лікарів лікарняні листи з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не бажала розглядати. У зв'язку з цим за підробку лікарняних листів до кримінальної відповідальності також притягнено двох лікарів.

Нагадаємо, йдеться про суддів Геннадія Підберезного, який в жовтні був відсторонений від правосуддя, і Наталію Овчаренко, яка була звільнена у серпні 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини