Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судовий збір містить протиріччя: платити або не платити?

4 січня 2018, 11:21
3267
0
Автор:
Реклама

Законом № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» передбачено сплату судового збору за подання заяви про скасування судового наказу та заяви про видачу судового наказу. Ставки становлять 0,05 і 0,1 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб відповідно (для загальних та господарських судів).

Відповідні зміни внесено до статті 4 Закону «Про судовий збір».

При цьому згідно з чинною редакцією частини 2 статті 3 Закону судовий збір за подання заяви про скасування судового наказу не справляється.

Крім того, передбачено, що судовий збір не справляється за подання заяви про зміну або встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення. При цьому за подання такої заяви до адміністративного суду слід сплатити 0,3 розміру прожиткового мінімуму. Зазначимо, що це передбачено попередніми редакціями Закону, які все ще діють.

З новими ставками судового збору можна ознайомитися тут. Нагадаємо, з дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи при поданні до суду процесуальних документів в електронній формі застосовуватиметься коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини