Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується ввести інститут кримінальних проступків

26 грудня 2017, 13:18
1209
1
Автор:
Реклама

Планується ввести спрощений порядок досудового розслідування у формі дізнання всіх злочинів невеликої тяжкості, що сприятиме зменшенню навантаження на органи досудового слідства.

Зокрема, пропонується визначити на законодавчому рівні поняття кримінального проступку. Для цього до КК вносяться такі зміни:

- визначення «злочину» замінюється на «кримінальне правопорушення»;

- встановлюються види кримінальних правопорушень (кримінальні проступки та злочини);

Згідно з проектом, кримінальним проступком є передбачене КК діяння (дія або бездіяльність), за вчинення якого передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше двох років, або інше, більш м'яке покарання за винятком основного покарання у вигляді штрафу у розмірі більше трьох тисяч НМДГ.

Інші зміни, що вносяться до КК, стосуються особливостей, пов'язаних з інститутом кримінальних проступків. Передбачено вимоги про те, що:

- приготування до кримінального проступку не тягне за собою кримінальної відповідальності;

- особи, засуджені за вчинення кримінального проступку, після відбування покарання визнаються такими, що не мають судимості.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу відповідний законопроект № 7279 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних злочинів».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини