Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінекомрозвитку відбулася зустріч зі стартаперами

20 грудня 2017, 13:27
1065
0
Автор:
Реклама

19 грудня відбулася зустріч Михайла Тітарчука, заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі, зі студентами із 7 університетів (з Києва, Дніпропетровська, Ужгорода й Покровська).

Під час зустрічі обговорено перспективи розвитку інноваційних сфер в Україні, а також розглянуто стартап-проекти студентів.

Андрій Заікін, організатор зустрічі, засновник мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, пояснює, що їхня головна місія - це розвиток стартап-екосистеми в університетах і формування підприємницької інноваційної культури студентів, молоді, викладачів, адміністрації ВНЗ.

Михайло Тітарчук розповів, що інновації - це один із пріоритетів Уряду, і що наразі розробляють стратегію, яка стосується цифрової економіки. Також він звернув увагу на те, що має працювати трикутник «влада - бізнес - університет»: студентам необхідно підлаштовуватися під сучасні потреби бізнесу, опираючись на підтримку влади й університету.

Також заступник Міністра наголосив: «Треба створювати умови для стартапу і втілювати ті речі, які необхідні для реального сектору економіки, адже краще експортувати готовий продукт, ніж сировину. У моєму розумінні Україна має бути індустріально-аграрною, а не навпаки».

></p></td></tr><tr valign=

Михайло Тітарчук зі студентами

Андрій Заікін зауважив, що інновації - це те, що рухатиметься вперед. Зараз в інкубаторі працюють 53 українські університети, кількість яких збільшується. Команда прагне досягти того, щоб отримувати декількасот, а може, навіть і більше студентських стартапів із цієї екосистеми щороку.

«Дійсно, позитивна динаміка щодо стартапів є, але я хочу зазначити, що в університетах не робилося нічого системного, щоб розвивати базу. Щороку ми випускаємо 380 - 390 тис. студентів - тому є величезний потенціал. Є базові речі, які необхідно давати студентам. Ми дуже довго вивчали практики, які є в розвинених екосистемах (в Ізраїлі, США, Естонії, Польщі) і всюди університетська екосистема є ключовою частиною національної екосистеми. Тому в наших планах на найближчі 2 - 4 роки створити бренд серед молоді, серед студентів, які будуть розуміти базові речі про стартапи, щоб вони захотіли щось створювати, щоб це стало модним», - зазначив пан Андрій.

Крім того, він розповів про модель роботи інкубаторів, до якої входить локальна команда в кожному університеті, що керує процесом розвитку стартапів безпосередньо на місцях.

></p></td></tr><tr valign=

На фото зліва направо: Михайло Тітарчук, Артем Ахромкін, Андрій Заікін і студент Андрій

Бесіду зі студентами продовжив Артем Ахромкін, головний спеціаліст департаменту залучення інвестицій, який наголосив на тому, що в Україні необхідно створити єдиний закон, який регулюватиме всі аспекти в галузі інноваційної діяльності, у тому числі й стартапи. Він вважає за необхідне спілкуватися зі стартаперами, щоб урахувати їхні інтереси в майбутньому законодавстві.

Також пан Артем назвав позитивною зміною створення Вищого суду з інтелектуальної власності, що має посилити захист патентів та авторських прав.

На завершення зустрічі студентам запропоновано обрати підприємство в Україні, у якому вони зможуть пройти тритижневе стажування з оплатою харчування та проживання.

Олена Баконіна,

ЮРЛІГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини