Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент анонсував створення Національного бюро фінансових розслідувань

4 грудня 2017, 10:08
1233
1
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу повідомив, що наразі ведеться робота з підготовки законопроекту, який має умовну назву - про Національне або Державне бюро фінансової безпеки чи фінансових розслідувань.

Пропонується введення нової структури, яка відокремить від впливу на економіку і бізнес ГПУ, СБУ, НАБУ, Нацполіцію, МВС та інших силовиків.

Президент зазначив, що Бюро стане інтелектуальним центром, робота якого базуватиметься на використанні сучасних ризик-орієнтованих методів кримінального аналізу.

Глава держави зазначив, що бізнесу не варто побоюватися, що нова структура може перетворитися на додатковий інструмент для тиску. За його словами, у початковому варіанті законопроекту передбачалося необгрунтоване наділення посадових осіб, тоді це називалося Служби фінансових розслідувань, правом застосування широкого спектру поліцейських заходів: «оперативка», «прослуховування», «наружка», спецназ, штурм тощо. «Ми це підправили, і навіть сам орган вирішили назвати дещо інакше, ніж планували на самому початку», - зазначив він.

Президент також повідомив, що робота нового Бюро буде побудована на основі десяти глобальних принципів боротьби з податковими злочинами, які були затверджені на форумі Організації економічного співробітництва і розвитку в Лондоні 9 листопада цього року.

Крім того, Петро Порошенко підкреслив, що реформування цих органів не завершене. У той же час, він виразив упевненість, що мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу буде продовжено.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини