Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП закінчив співбесіди з кандидатами до Верховного Суду

25 вересня 2017, 14:29
1229
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя провела останнє засідання, присвячене розгляду матеріалів про внесення подання Президентові про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

Члени ради віддалилися в дорадчу кімнату. За словами голови Ігоря Бенедисюка про час оголошення рішення повідомлять на сайті, оскільки зараз не можна спрогнозувати скільки триватиме нараду.

Нагадаємо,  рекомендації Вищій кваліфікаційній комісії суддів про призначення на посади суддів 120 переможців конкурсу до нового Верховного Суду розглядалися на засіданні ВСП 14-25 вересня.

Вища рада правосуддя розглядає рекомендації і приймає рішення про внесення Президентові уявлення про призначення судді на посаду.

За результатами розгляду рекомендацій ВСП може внести подання або відмовити в цьому.

Відмова можлива виключно на підставі порушення встановленого законом порядку призначенняна посаду судді або наявність обгрунтованого сумніву відносно відповідності кандидата критерію доброчесності або професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на громадську довіру до судової влади у зв'язку з таким призначенням.

Призначення на посаду судді здійснюється Президентом за уявленням ВСП.

Із записом співбесід можна ознайомитися на Youtube- каналі Вищої ради правосуддя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини