Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Члени наглядової ради держпідприємства можуть працювати безплатно

14 серпня 2017, 16:36
897
0
Автор:
Реклама

Внесено зміни до порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради державного унітарного підприємства та їх призначення, а також проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого понад 50 % акцій (часток) належать державі, пропонованих суб'єктом управління об'єктами державної власності до обрання на посаду незалежних членів наглядової ради.

Збільшено строк для підготовки комісією оголошення про проведення конкурсного відбору незалежних членів наглядових рад і його оприлюднення - до 10 робочих днів. Також надано право голові комісії за потреби продовжити строк публікації оголошення про проведення конкурсного відбору, але не більш ніж на 15 робочих днів.

Окрім того, внесено зміни до порядку утворення, організації діяльності та ліквідації наглядової ради державного унітарного підприємства та його комітетів.

Зокрема, передбачено, що в разі створення наглядової ради суб'єкт управління затверджує положення про наглядову раду, у якому визначається її компетенція, кількісний склад, порядок скликання, проведення засідання тощо.

Суб'єкт управління затверджує умови цивільно-правових договорів і визначає особу, уповноважену на підписання таких договорів із членами наглядової ради. У разі укладення з членом наглядової ради підприємства цивільно-правового договору такий договір може бути оплатним або безоплатним.

Зміни передбачено постановою Кабміну від 9 серпня 2017 року № 584.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини