Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збройні сили застосовуватимуть норми міжнародного гуманітарного права

4 серпня 2017, 13:15
1113
0
Автор:
Реклама

При підготовці і веденні військових дій Збройні Сили України повинні дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права, метою якого є захист осіб, що не беруть безпосередню участь у військових діях, а також поранених і військовополонених.

Для цього військовослужбовці вивчатимуть норми і основні положення міжнародного гуманітарного права у рамках бойової і індивідуальної підготовки. Навчання пройде як офіцерський склад, так і рядові солдати.

Військовослужбовці вивчать особливості організації і ведення військових дій, розміщення військових підрозділів на місцях, управління військовослужбовцями під час озброєного конфлікту в країні, а також особливості поведінки з деякими категоріями цивільного населення, такими як лікарі, священики, ув'язнені і ін.

Норми міжнародного права також включають загальні правила дій військових на окупованих територіях. Так, відносно населення окупованої території забороняється:

- змушувати служити у збройних силах окупаційних військ;

- захоплювати в заручники;

- застосовувати заходи фізичного і психологічного насильства для отримання відомостей військового характеру.

Крім того, військовослужбовців навчать, як розрізняти осіб і об'єктів під час військових дій, а також як означати заміновані території.

Інструкція про порядок виконання норм міжнародного гуманітарного права у Збройних Силах України затверджена наказом Міноборони від 23 березня 2017 роки № 164 який набув чинності сьогодні, 4 серпня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини