Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС визнала доброчесними ще трьох кандидатів до Верховного Суду

12 червня 2017, 15:59
1046
0
Автор:
Реклама

На пленарному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 9 червня були розглянуті негативні укладення Громадської ради доброчесності відносно 7 кандидатів в судді касаційних судів Верховного Суду :

- Дроботова Тетяна Борисівна

- Елфимов Олександр Васильович

- Іванова Лариса Брониславовна

- Конюшко Костянтин Володимирович

- Подкопаев Сергій Васильович

- Саранюк Василь Іванович

- Сытников Олександр Федотович

За результатами засідання Комісія вирішила, що троє кандидатів (Дроботова, Подкопаев, Саранюк) за критеріями професійної етики і доброчесності підтвердили здатність здійснювати правосуддя у касаційному суді у складі Верховного Суду. Відносно цих кандидатів завершено проведення кваліфікаційного оцінювання.

Відносно одного з кандидатів Громадська рада доброчесності відмінив укладення. Тому Комісія у повному складі припинила розгляд цього питання. Кваліфікаційне оцінювання кандидата буде продовжено на засіданні відповідної колегії Комісії.

Розгляд питання відносно інших трьох кандидатів відкладено.

Відмітимо, рішення Комісії в пленарному складі про визнання кандидата що підтвердило здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді, означає лише продовження участі такого кандидата в конкурсі. Рейтинги кандидатів формуватимуться після завершення усіх пленарних засідань.

15 і 16 червня 2017 відбудуться наступні засідання. Із списком кандидатів можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, після співбесід з кандидатами для 62,7% (239) завершена процедура конкурсного відбору - по них оголошена перерва до формування загального рейтингу. Серед цих кандидатів 155 суддів, 33 адвокати, 32 учених і 19 кандидатів, які мають сукупний стаж.

Відносно 7,1% (27) кандидатів колегії ВККС під час співбесід прийняли рішення про непідтвердження здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Таке рішення було прийняте для 23 суддів, трьох адвокатів і одного ученого.

Всього в ході етапів конкурсу його покинули 36 суддів вищих спеціалізованих судів і діючого Верховного Суду України. Відносно п'яти кандидатів Комісія зупинила участь в конкурсі із-за відкритих карних виробництв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини