Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВААС просить ініціювати розслідування відносно співробітників НАБУ

31 травня 2017, 17:40
717
0
Автор:
Реклама

Всеукраїнська асоціація адміністративних судів звернулася у Вищу раду правосуддя з вимогою прийняти рішення про внесення в ГПУ і САП уявлення про притягнення до відповідальності осіб, якими було ініційоване і проведене обшуки в приміщенні ОАСК 26 травня 2017 року.

ВААС зв'язує проведення обшуку в приміщенні ОАСК з рядом справ, які знаходяться на розгляді суду, відносно НАБУ і його керівника Артема Сытника. Примітним є і те, що виробництво, у рамках якого проводився обшук, було відкрите того ж дня, коли НАБУ програло за результатами судового розгляду справ проти керівництва ОАСК.

Члени ВААС припускають, що проведені процесуальні дії можуть бути помстою за програш НАБУ в суді і формою тиску на суддів ОАСК, спробою їх залякати з метою вказати на "потрібну поведінку" при розгляді справ проти НАБУ і схилити до ухвалення "потрібних" НАБУ рішень.

Цю позицію підтримують і судді ОАСК, які вже звернулися у ВСП, Рада суддів України і ГПУ для належної оцінки дій як співробітників НАБУ, так і судді Галицького районного суду міста Львова, який санкціонував обшук.

Нагадаємо, 26 травня 2017 року в приміщенні ОАСК з 7 ранку проводився обшук співробітниками НАБУ. Пізніше у НАБУ повідомилищо обшук зроблений у рамках карного виробництва, відкритого за фактом можливого незаконного збагачення голови ОАСК.

До речі, ОАСК сьогодні прийняв рішення у одній із справ проти НАБУ стосовно членства Романа Маселко в Раді громадського контролю. Ця справа - одна з суперечок, що розглядаються судом, з якими ВААС і ОАСК зв'язують здійснення тиску на суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини