Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкриття справи про неправосудне рішення стосовно судді, який повернув клопотання про арешт через непідсудність, є тиском на суд

27 квітня 2017, 17:00
2283
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя визнала тиском на суд внесення до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення (постановлення неправосудної ухвали) слідчим суддею Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська Дмитром Черкезом, який повернув слідчому клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою через порушення територіальної підсудності.

Суддя звернувся до ВРП із заявою про втручання в його діяльність щодо здійснення правосуддя, оскільки вважає, що посадові особи першого слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області в особі начальника С. Л. Лисаченка вчиняють дії, спрямовані на незаконний вплив і тиск на нього, втручання в його професійну діяльність із метою отримання бажаного для прокуратури результату.

«Дії працівників прокуратури Дніпропетровської області з внесення до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення щодо постановлення ухвали слідчим суддею Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська Д. Черкезом не в судовому засіданні є спробами втручання у здійснення правосуддя та тиском на суддю з метою спонукання розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу, незважаючи на його подання з порушенням територіальної підсудності», - дійшов висновку доповідач у справі Вадим Беляневич.

Вища рада правосуддя ухвалила внести до Генеральної прокуратури подання про виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили дії, що порушують гарантії незалежності судді. Рішення ухвалено на засіданні 25 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини